Tradicinis šveicariškas sūrio fondiu

Tai tikras tradicinis sūrio fondiu iš fondiu gimtinės – Šveicarijos

Jums reikės:

  • 200 gr. tarkuoto Žementalio sūrio
  • 200 gr. tarkuoto Gruyère sūrio (galima pakeisti kitu geltonu fermentiniu sūriu)
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 stiklinės sauso balto vyno
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai miltų
  • 3 arbatiniai šaukšteliai vyšnių brendžio (vyšninės)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
  • Muškato ir/arba paprikos pagal skonį

Paruošimas:

Fondiu puodynės vidų ištrinkite česnako gabalėliu. Ištrynę, jei norite, galite jį įmesti į vidų.

Pakaitinkite baltąjį vyną su citrinos rūgštimi – turi būti karštas, bet nereikia užvirinti.

Sumažinkite liepsną ir maišydami supilkite sūrius.

Lėtai maišydami sudėkite likusius ingredientus.

Jei fondiu gavosi skystas pridėkite daugiau sūrio.

Jei gavosi perdaug tirštas atskieskite vynu.

Mirkymas:

Tradiciškai mirkoma itališka duona (tinka ir kita balta kieta duona su plutele) supjaustyta kąsnio dydžio gabalėliais. Taip pat mirkyti puikiai tiks daržovės brokoliai, kalafiorai, saldieji pipirai ar kitos.

Įrašo “Tradicinis šveicariškas sūrio fondiu” komenatarų: 1

  1. Atgalinis pranešimas: Fondiu istorija | Fondiu receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *