Hollandaise padažas

Molinis karšto aliejaus fondiu dubuoTai tradicinis prancūziškas pagamintas iš sviesto, kiaušinių trinių ir citrinos rūgšties. Puikiai tinka prie aliejiniame fondiu keptos mėsos ar žuvies.

Padažui reikės:

  • 100 gr. sviesto
  • 2 kiaušinių trinių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukšto vandens
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos

Paruošimas:

Išlydykite sviestą – neskrudinkite (nereikia, kad taptų rudas)

Nuimkite nuo ugnies

Likusius ingredientus susmulkinkite ir sumaišykite maišytuvu (blenderiu)

Šaukštu išsemkite burbuliukus iš sviesto

Sviestą supilkite į veikiantį maišytuvą su kitais ingredientais

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.