Fondiu padažai paprastai naudojami karštame aliejuje keptai mėsai ar žuviai pagardinti.
Béarnaise padažui reikės:
1 smulkiai supjaustyto svogūnėlio
1 žiupsnelis šviežių supjaustytų petražolių
1/4 arbatinio šaukštelio peletrūno
1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių
Juodųjų pipirų pagal skonį
Druskos pagal skonį
1/4 stiklinės balto sauso vyno
1/4 stiklinės acto
3 kiaušinių tryniai
100 gr. sviesto
Paruošimas:
Sudėkite svogūnėlį, petražolę, prieskonius, vyną ir actą į dubenį
Virkite kol tūris sumažės pusiau
Nukoškite skysti ir atvėsinkite
Įmuškite kiaušinių trynius ir įdėkite sviestą
Mišinys turėtu būti panašios į majonezą konsistencijos