Jei mėgstate mėtų ir tamsaus šokolado skonių derinį, šis fondiu jums patiks.
Jums reikės:
- Pusės stiklinės plakamosios grietinėlės
- 2 arbatinių šaukštelių mėtų sirupo
- 200 gr. juodojo šokolado (ne pačio karčiausio)
Paruošimas:
Šildykite grietinėlę ant silpnos – vidutinės ugnies kol sušils (neužvirinkite).
Į pašildytą grietinėlę supilkite mėtų sirupą.
Sutarkuokite ar sulaužykite šokoladą smulkiais gabalėliais, maišydami supilkite į grietinėlės ir mėtų sirupo mišinį.
Maišykite kol šokoladas ištirps.
Mirkymas:
Mirkyti šioje masėje galite cukatas, kriaušės ar persiko gabalėlius, taip pat puikiai tinka biskvito ar kekso gabalėliai.
Skaniai pasmaližiaukit!