Brie sūrio ir Pesto fondiu

Minkštojo Brie sūrio ir Pesto fondiu paruošimui Jums reikės:Brie ir pesto fondiu

  • 450 gr minkštojo Brie rūšies sūrio (atvėsinto, supjaustyto kubeliais, be plutos)
  • 1/4 stiklinės stambiai smulkinto basiliko lapų
  • 1/4 stiklinės tarkuoto Parmesano sūrio
  • 1 skiltelė susmulkinto/išspausto česnako
  • 1 stiklinė sauso balto vyno
  • 1 šaukštas baltojo vynuogių acto
  • 2 šaukštai kukurūzų/ryžių miltų

Fondiu paruošimas:

  • Basiliką, Parmesano sūrį ir česnaką sudėkite į blenderį ar virtuvinį kombainą ir susmulkinkite
  • Kol smulkinasi įpilkite 1/4 stiklinės baltojo vyno
  • Gautą mišinį (Pesto) pasidėkite šalia
  • Fondiu dubenėlyje ar keptuvėje kaitinkite likusį baltąjį vyną ir actą
  • Lėtai maišydami sumeskite Brie sūrį ir miltus
  • Jei šiek tiek burbuliuoja nieko tokio, bet nevirinkite
  • Įmaišykite anksčiau gautą mišinį – Pesto
  • Pridėkite pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį

Mirkymui:

  • Bagetės ar kitos traškios duonos gabaliukai, supjaustykite taip, kad jie būtų vieno kąsnio dydžio
  • Pakeptos vištos krutinėlės gabaliukai
  • Kriaušės gabalėliai
  • Cukinijos, brokolio ar šparago gabaliukai
  • Vyšniniai pomidoriukai

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *