Minkštojo Brie sūrio ir Pesto fondiu paruošimui Jums reikės:
- 450 gr minkštojo Brie rūšies sūrio (atvėsinto, supjaustyto kubeliais, be plutos)
- 1/4 stiklinės stambiai smulkinto basiliko lapų
- 1/4 stiklinės tarkuoto Parmesano sūrio
- 1 skiltelė susmulkinto/išspausto česnako
- 1 stiklinė sauso balto vyno
- 1 šaukštas baltojo vynuogių acto
- 2 šaukštai kukurūzų/ryžių miltų
Fondiu paruošimas:
- Basiliką, Parmesano sūrį ir česnaką sudėkite į blenderį ar virtuvinį kombainą ir susmulkinkite
- Kol smulkinasi įpilkite 1/4 stiklinės baltojo vyno
- Gautą mišinį (Pesto) pasidėkite šalia
- Fondiu dubenėlyje ar keptuvėje kaitinkite likusį baltąjį vyną ir actą
- Lėtai maišydami sumeskite Brie sūrį ir miltus
- Jei šiek tiek burbuliuoja nieko tokio, bet nevirinkite
- Įmaišykite anksčiau gautą mišinį – Pesto
- Pridėkite pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį
Mirkymui:
- Bagetės ar kitos traškios duonos gabaliukai, supjaustykite taip, kad jie būtų vieno kąsnio dydžio
- Pakeptos vištos krutinėlės gabaliukai
- Kriaušės gabalėliai
- Cukinijos, brokolio ar šparago gabaliukai
- Vyšniniai pomidoriukai
Skanaus!